Nieuws

Schuld dga bij bv aangemerkt als winstuitdeling

26 maart 2020

Dat het aangaan van een schuld bij de bv ook nu al niet zonder gevaren is, bleek onlangs in een zaak voor de rechtbank in Den Haag. Een dga stond inmiddels voor bijna € 1,3 miljoen in het krijt bij zijn bv. 

Meer lezen  →

Geen derdenverklaring bij uitstel belastingbetaling door corona

26 maart 2020

Om mogelijke financiële problemen van ondernemers vanwege het coronavirus nog verder te beperken, zijn er extra mogelijkheden tot uitstel van belastingbetaling.

Meer lezen  →

Kan ik al tegemoetkoming in de loonkosten (NOW) aanvragen?

26 maart 2020

De regeling Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) die het kabinet dinsdag 17 maart heeft bekendgemaakt vervangt de regeling voor werktijdverkorting (WTV) per direct. 

Meer lezen  →

Corona: coulance betalen pensioenpremie en waterschappen

26 maart 2020

Ook pensioenuitvoerders en de waterschappen proberen de financiële nood van ondernemers vanwege het coronavirus te verlichten. Maatregelen hiertoe zijn onlangs bekendgemaakt.

Meer lezen  →

Corona: recht op kortdurend zorgverlof?

26 maart 2020

Stel, iemand uit de sociale omgeving van uw werknemer blijkt besmet te zijn met het coronavirus, waardoor uw werknemer thuis moet blijven. In die situatie.....

Meer lezen  →

Corona: kan ik mijn werknemers verplichten vakantiedagen op te nemen?

26 maart 2020

Nee, dat kunt u als hoofdregel niet. Uw werknemer bepaalt wanneer hij vakantie wenst op te nemen. U als werkgever dient binnen 14 dagen op een schriftelijk verzoek van de werknemer.......

Meer lezen  →

Bedrijven krijgen extra ondersteuning vanwege coronavirus

20 maart 2020

Het coronavirus berokkent bedrijven en ondernemers een behoorlijke economische schade. Daarom heeft het kabinet een tweede pakket aan ondersteunende maatregelen bekend gemaakt.

Meer lezen  →

Wijzigingen premiedifferentiatie WW

20 maart 2020

U krijgt tot 1 juli 2020 in plaats van 1 april 2020 de tijd om te voldoen aan de administratieve vereisten voor de lage WW-premie. Ook komt er geen herziening van de WW-premie voor werknemers die meer dan 30% hebben overgewerkt. Dat heeft het kabinet besloten naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom corona.

Meer lezen  →

Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf-regeling verhoogd

20 maart 2020

De omvang van het borgstellingskrediet in de BMKB-regeling is vanwege het coronavirus verhoogd van 50% naar 75%. Daardoor kunnen banken makkelijker en sneller krediet verruimen, lopen ze hierbij minder risico en hebben bedrijven....

Meer lezen  →

Advieswijzer Estate planning 2020

12 maart 2020

Kan uw kind een financieel ruggensteuntje goed gebruiken? Bijvoorbeeld voor studiekosten, de koop van een woning of bij het verlies van een baan? Uw financiële hulp zou dat mogelijk kunnen maken! Laat u inspireren door deze advieswijzer.

Meer lezen  →

Akkoord over verplichte AOV voor zzp’er

12 maart 2020

Organisaties van werkgevers en werknemers hebben een akkoord bereikt over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers.

Meer lezen  →

Invoering UBO-register laat nog langer op zich wachten

12 maart 2020

De invoering van het zogenaamde UBO-register laat opnieuw nog enige tijd op zich wachten. Dit is het gevolg van de vertraging die is ontstaan bij de behandeling van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer.

Meer lezen  →

Fiscale voordelen elektrische auto tot 2025

12 maart 2020

Het gebruik en de aankoop van de elektrische auto wordt ook de komende jaren nog gestimuleerd, zo blijkt uit een recent overzicht van de staatssecretaris van Financiën. 

Meer lezen  →

Aandachtspunten fiscale fietsregeling per 2020

24 Februari 2020

Heeft u personeel die op de fiets naar het werk komt? Dan kunt u sinds 1 januari van dit jaar gebruik maken van de nieuwe fietsregeling...

Meer lezen  →

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Neem contact met ons op!

0183 632 788 → afspraak maken

Voor ondernemers,
van start tot finish.

Contact

Van Rooijen Accountants
Appeldijk 35
4201 AE Gorinchem

tel. 0183 632 788

Stuur een e-mail  →

© Van Rooijen Accountants  | Disclaimer  | Privacyverklaring  | Cookieverklaring  | Wijzig uw cookievoorkeuren