Werkgever

Administratie

Extra administratie bij verlenging WW-uitkering

Geplaatst op 12 oktober 2017

Sinds kort kunnen partijen bij het afsluiten van hun cao kiezen voor een verlenging van de uitkering bij werkloosheid. Deze keuze betekent wel extra administratieve werkzaamheden voor de werkgever.

Medisch21

Langere termijn ziekteaangifte eigenrisicodragers

Geplaatst op 5 oktober 2017

De termijnen voor het doen van ziekteaangifte en herstelmeldingen aan het UWV door werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de Ziektewet, worden verruimd.

Rekenmachine (1)

WBSO-vereenvoudiging voor werkgevers op komst

Geplaatst op 5 oktober 2017

In de Belastingplannen voor 2018 is een vereenvoudiging opgenomen voor de WBSO. Als innovatieve werkgever kunt u in 2019 eenvoudiger de gerealiseerde S&O-uren en gemaakte kosten en uitgaven doorgeven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Euro13

Werknemers met schulden: voorkomen is beter dan genezen

Geplaatst op 21 september 2017

Werknemers met schulden. 62% van de werkgevers krijgt te maken met medewerkers die schulden hebben. Veel werkgevers blijken bereid te zijn werknemers met financiële problemen te ondersteunen. Dit blijkt uit een rapport van het Nibud, dat onderzoek doet naar financiële problemen op de werkvloer.

juridisch

Voorkom claims: registreer gewerkte uren

Geplaatst op 21 september 2017

Het komt nogal eens voor dat een werknemer na het einde van het dienstverband nog uitbetaling van overuren of meeruren claimt en dat die claim wordt toegewezen, soms zelfs voor meerdere jaren. Het probleem blijkt vaak te zitten in de registratie van de overuren dan wel meeruren.

Euro11

Premies WGA en ZW-flex 2018 bekend

Geplaatst op 14 september 2017

Bent u verzekerd voor de werkgeversverzekeringen WGA en ZW bij UWV? In 2018 nemen de gemiddelde premies voor deze arbeidsongeschiktheids- en ziektewetverzekeringen licht toe. Met een speciale rekenhulp kunt u berekenen hoeveel u aan premie kwijt bent in 2018.

Nederland, Delft, 3 november 2016
Luchtfoto's van het centrum van Delft met de Nieuwe ekerk, de markt het stadhuis, het NS station en de spoortunnel.
foto: Gerhard van Roon

Extra overstapmogelijkheid eigenrisicodragerschap WGA

Geplaatst op 7 september 2017

Had u eigenrisicodrager voor de WGA willen blijven, maar is tegen uw wens en buiten uw toedoen om het eigenrisicodragerschap toch per 1 januari 2017 beëindigd? Het kabinet komt u tegemoet met een reparatieregeling. U krijgt de kans om op 1 juli 2018 weer over te stappen van de publieke verzekering naar het eigenrisicodragerschap voor de WGA.

pensioen7

Foute subsidieaanvraag praktijkleren: herstel is mogelijk!

Geplaatst op 31 augustus 2017

Ontdekt u een fout in uw aanvraag voor de Subsidieregeling praktijkleren dan is er geen man overboord. U kunt de fout nog doorgeven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), zelfs als u deze ontdekt na het verstrijken van de deadline van 15 september 2017.

Contract tekenen1

Zeg een tijdelijke kracht op tijd op

Geplaatst op 31 augustus 2017

Heeft u het afgelopen half jaar tijdelijk personeel in dienst gehad? Sinds de komst van de Wet Werk en Zekerheid moet de werkgever het einde van een tijdelijke arbeidsovereenkomst schriftelijk aanzeggen. Let op dat u dit op tijd doet, anders moet u een aanzegvergoeding betalen.

Hand-schudden3

Ook aandelenrechten in Gouden Handdruk extra belast

Geplaatst op 31 augustus 2017

De ‘Gouden Handdruk’ is tegenwoordig extra belast en dat geldt volgens de rechter ook voor aandelenrechten, wat iets anders is dan aandelenoptierechten. Vertrekvergoeding Een vertrekvergoeding, zoals de Gouden Handdruk formeel heet, is in 2017 extra belast als deze meer bedraagt dan € 540.000. De belasting bedraagt dan 75% en wordt..
Verder lezen