Werkgever

Auto21

Opletten bij wijziging auto van de zaak

Geplaatst op 9 september 2019

Als een auto van de zaak ter beschikking staat, krijgt een werknemer met de bekende bijtelling te maken. Alleen als hij met de auto per jaar niet meer dan 500 kilometer privé rijdt, is de bijtelling niet aan de orde. Dit kan bij het wisselen van auto gedurende het jaar onverwachte problemen opleveren, zo meldt de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR).

Euro16

Is toekomstige ontslagvergoeding al aftrekbaar?

Geplaatst op 16 juli 2019

Een werknemer heeft meestal recht op een zogeheten transitievergoeding als hij tegen zijn zin wordt ontslagen. Mag u fiscaal al rekening houden met zo’n te voorziene kostenpost, terwijl het ontslag nog niet speelt?

Administratie2

Biedt u uw kind vakantiewerk op uw bedrijf?

Geplaatst op 16 juli 2019

Als uw zoon of dochter op zoek is naar leuk vakantiewerk, is het wellicht een idee dat ze bij u in het bedrijf gaan werken. Uw kind heeft dan een leuke bijverdienste en krijgt een kijkje in de keuken. Daarbij, u heeft de beschikking over een extra arbeidskracht en u kunt de kosten ten laste van de winst brengen.

Administratie1

Vraag op tijd eHerkenning UWV aan!

Geplaatst op 16 juli 2019

Werkgevers die gebruik maken van diensten van het UWV, moeten vóór 1 november van dit jaar eHerkenning voor het UWV aanvragen. Werkgevers kunnen nu nog inloggen met een UWV-account, maar die mogelijkheid gaat verdwijnen.

Auto-van-de-zaak-LELAB

Wat te doen met de leaseauto bij ontslag werknemer?

Geplaatst op 16 juli 2019

Als een van uw werknemers uw bedrijf verlaat en in het bezit is van een leaseauto, betekent dit meestal dat het leasecontract voor de resterende periode moet worden afgekocht. Hoe kunt u hier het beste op inspelen?

Euro11

Subsidie praktijkleren aanvragen vanaf 2 juni

Geplaatst op 14 juni 2019

Heeft u leerlingen of studenten in dienst waarvoor u in aanmerking komt voor een subsidie praktijkleren? Vraag dan tijdig deze subsidie aan.

Bouw27

Wat verandert er met oproepcontracten?

Geplaatst op 11 april 2019

Het wetsvoorstel ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ is aangenomen door de Tweede Kamer. Ondernemers die regelmatig met oproepkrachten werken, moeten weten wat er gaat veranderen.

Euro16

Controleer berekening LIV en LKV

Geplaatst op 12 maart 2019

Werkgevers die voor hun werknemers over het jaar 2018 in aanmerking komen voor het lage inkomensvoordeel (LIV) en/of het loonkostenvoordeel (LKV), krijgen hiervan binnenkort een berekening in de bus. Controleer deze goed, zodat u het juiste bedrag aan tegemoetkoming ontvangt.

Handen

Is er wel of geen dienstbetrekking?

Geplaatst op 25 oktober 2018

Voor de rechter lag de vraag of er wel of niet sprake was van een dienstbetrekking van een zorgverleenster. De inspecteur vond van wel, de zorgverleenster van niet. Het gerechtshof Amsterdam gaf eerder de zorgverleenster gelijk.

De-factuur-LELAB

30%-regeling? Arbeidsovereenkomst bepalend

Geplaatst op 25 oktober 2018

Werkgevers die uit het buitenland afkomstige werknemers in dienst nemen met een specifieke deskundigheid, kunnen gebruikmaken van de zogenaamde 30%-regeling. Voor de toepassing van deze regeling gelden voorwaarden.