Privé

kantoor10

Ook vooringevulde aangifte blijft eigen verantwoordelijkheid

Geplaatst op 12 oktober 2017

De fiscus maakt het ons makkelijk aangifte te doen door het digitale aangiftebiljet al gedeeltelijk in te vullen met bij hen bekende gegevens. U bent en blijft echter zelf verantwoordelijk voor de juistheid ervan.

Vakantiewoning

Advieswijzer Vakantiewoning & fiscus 2017

Geplaatst op 5 oktober 2017

Als u nadenkt over de aankoop van een vakantiewoning in Nederland, is het verstandig u eerst te laten informeren over de fiscale gevolgen die aan de aankoop en het gebruik van de vakantiewoning verbonden zijn. U krijgt te maken met inkomstenbelasting en onroerende zaakbelasting, maar mogelijk ook met overdrachtsbelasting, omzetbelasting en forensenbelasting.

Algemeen3

In 2018 ook kinderopvangtoeslag voor peuterspeelzaal

Geplaatst op 5 oktober 2017

Vanaf 1 januari 2018 worden alle peuterspeelzalen kinderdagverblijven. Dat betekent dat u als werkende ouder mogelijk ook kinderopvangtoeslag kunt aanvragen als uw kind naar de peuterspeelzaal gaat.

Het koffertje/Prinsjesdag

Top 5 wijzigingen Prinsjesdag 2017

Geplaatst op 28 september 2017

De Troonrede is door onze Koning voorgelezen, de minister van Financiën heeft de Miljoenennota gepresenteerd en het Belastingplan 2018 is bekend. De conclusie is dat het demissionaire kabinet geen grote wijzigingen voorstelt. Wellicht dat een regeerakkoord meer spektakel gaat brengen. Wat zijn de voornaamste wijzigingen voor nu?

Geven

Cultuurgift nog een jaar extra aantrekkelijk

Geplaatst op 28 september 2017

Bedrijven en particulieren kunnen tot 2019 profiteren van een extra belastingvoordeel wanneer zij schenken aan culturele instellingen. De zogeheten multiplier voor de giftenaftrek zou met ingang van 2018 worden afgeschaft, maar het kabinet stelt in de Prinsjesdagplannen voor deze maatregel met één jaar te verlengen.

Vastgoed3

Geen huurtoeslag voor recreatiewoning

Geplaatst op 21 september 2017

Doordat vorig jaar de wet inzake de huurtoeslag is gewijzigd, hebben bewoners van een recreatiewoning geen recht meer op huurtoeslag. Dit kan, afhankelijk van het inkomen, duizenden euro's per jaar verschil maken.

Btw

Belastingdienst maakt fout met te vergoeden belastingrente

Geplaatst op 14 september 2017

Is door de Belastingdienst uw definitieve aanslag inkomstenbelasting over 2016 verminderd? Heeft u hierdoor recht op een bedrag aan te vergoeden belastingrente? Is het antwoord op beide vragen 'ja' dan heeft u mogelijk te weinig teruggekregen.

Euro11

Heeft u veel kleine pensioenen opgebouwd?

Geplaatst op 7 september 2017

Vanaf 2018 gaan pensioenfondsen en verzekeraars kleine pensioenen bij elkaar optellen in plaats van deze uit te keren. Op die manier bouwt u, als u meerdere kortlopende dienstverbanden heeft gehad, meer pensioen op en houdt het geld ook zijn pensioenbestemming.

Hand-schudden3

Ook aandelenrechten in Gouden Handdruk extra belast

Geplaatst op 31 augustus 2017

De ‘Gouden Handdruk’ is tegenwoordig extra belast en dat geldt volgens de rechter ook voor aandelenrechten, wat iets anders is dan aandelenoptierechten. Vertrekvergoeding Een vertrekvergoeding, zoals de Gouden Handdruk formeel heet, is in 2017 extra belast als deze meer bedraagt dan € 540.000. De belasting bedraagt dan 75% en wordt..
Verder lezen

Medisch20

Second opinion: nieuw recht voor werknemers

Geplaatst op 10 augustus 2017

Sinds 1 juli 2017 geldt de nieuwe Arbowet. Een van de wijzigingen betreft de second opinion voor de werknemer die twijfelt aan de juistheid van het door de bedrijfsarts gegeven advies. Maar wat houdt die second opinion nu precies in? Second opinion Met de nieuwe regels krijgt iedere werknemer voortaan..
Verder lezen