Ondernemer/ZZP’er

Collegas

Kunt u als groep ondernemers ook een VOF oprichten?

Geplaatst op 7 december 2017

In een vennootschap onder firma (vof) zijn alle deelnemers zelfstandig ondernemer. Deze structuur wordt nogal eens gebruikt wanneer beide partners werkzaam zijn in hun bedrijf, zoals een agrarische onderneming. Dit kan fiscaal een aantal voordelen opleveren. Maar het kan ook interessant zijn voor grotere samenstellingen van zelfstandig ondernemers. Waar moet je dan rekening mee houden?

de-factuur-lelab

Btw op oninbare vorderingen. Wees op tijd met uw terugvraag!

Geplaatst op 30 november 2017

Sinds dit jaar is het eenvoudiger om de btw op oninbare vorderingen terug te vragen. Maar wanneer kunt u nu precies deze btw terugvragen als het duidelijk is dat uw klant de factuur niet zal betalen? U leest het hieronder.

Bedrijfspand3

Lagere WOZ-waarde bij investering huurder?

Geplaatst op 23 november 2017

Bij de bepaling van de WOZ-waarde van een pand moet rekening worden gehouden met eventueel door de huurder gepleegde investeringen in het pand. Dit kan onder meer betekenen dat voor de waardebepaling niet kan worden uitgegaan van de afgesproken huur.

Kantoor14

WBSO 2018: wees op tijd met uw aanvraag

Geplaatst op 23 november 2017

Wilt en kunt u vanaf 1 januari 2018 gebruikmaken van de WBSO, dien dan uw online-aanvraag uiterlijk 30 november aanstaande in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

brexit

Brexit: fiscale gevolgen voor de import en export

Geplaatst op 16 november 2017

De Britten hebben besloten de EU te verlaten. Dit gaat ook grote gevolgen hebben voor Europa, waaronder de transportsector. Fiscale gevolgen zijn hier onderdeel van. Invoerrechten Wie goederen importeert van buiten de EU, betaalt invoerrechten. Als het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de EU behoort, geldt dit dus voortaan ook..
Verder lezen

Euro11

Eindejaarstips Top 10

Geplaatst op 9 november 2017

Vóór 1 januari 2018 kunt u wellicht nog een aantal stappen zetten om het jaar 2017 slim af te sluiten. Hieronder vindt u 10 praktische tips voor onder meer de (mkb)-ondernemer, dga en werkgever.

Zonnepanelen1

Wat is de afschrijvingsduur van zonnepanelen?

Geplaatst op 2 november 2017

Zonnepanelen bestaan pas relatief kort. Voor u als ondernemer is bij een investering in zonnepanelen van belang wat eigenlijk de afschrijvingstermijn is. En wat betekent dit voor uw herinvesteringsreserve?

Kantoor14

Btw-correctie vanaf 2018 alleen nog digitaal

Geplaatst op 26 oktober 2017

Verzorgt u zelf de btw-aangifte en heeft u een correctie hierop, oftewel een suppletie? Vanaf 1 januari 2018 kunt u een suppletie alleen nog maar digitaal doorgeven aan de Belastingdienst.

euro

Wat mag gemeente met uw reclamebelasting?

Geplaatst op 26 oktober 2017

De gemeente mag op openbare aankondigingen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg reclamebelasting heffen. Maar moet de opbrengst van reclamebelasting ook toekomen aan de ondernemers die deze hebben opgehoest?

Belasting

Nieuw kabinet draait schijfverlenging VPB terug

Geplaatst op 19 oktober 2017

Het nieuwe kabinet zet in het regeerakkoord alvast een streep door de al definitieve schijfverlenging van de komende jaren in de vennootschapsbelasting. Daarvoor in de plaats komt een tariefsverlaging. Pikant detail is dat deze stapsgewijze verlaging pas in 2019 start, terwijl de schijfverlenging zou ingaan per 2018.