Ondernemer/ZZP’er

automotive9

Rit naar voetbalstadion zakelijk?

Geplaatst op 12 oktober 2017

Heeft u als ondernemer een of meerdere business seats in een voetbalstadion? En neemt u daar (potentiële) klanten mee naar toe met uw auto van de zaak? Dan mag u deze kilometers als zakelijk registreren in uw rittenadministratie.

Handelsregister

Meld onjuistheden in Handelsregister!

Geplaatst op 12 oktober 2017

De Kamer van Koophandel (KvK) roept gebruikers van het Handelsregister op om eventuele onjuistheden in het register door te geven. Ook gaat de KvK met data-analyses op risico-adressen de kwaliteit van het Handelsregister verbeteren.

Rekenmachine1 (2)

Heeft u de administratie van uw horecazaak op orde?

Geplaatst op 12 oktober 2017

Als horecaondernemer bent u verplicht een administratie te voeren. Aan de hand hiervan moet de fiscus duidelijkheid krijgen over uw financiële verplichtingen. Bij een aantal van u schiet dat er nog wel eens bij in, bijvoorbeeld vanwege drukke werkzaamheden. Bij tekortkomingen in uw administratie kan de inspecteur u echter een informatiebeschikking opleggen.

grafiek

Ondernemer duurder uit dan werknemer bij opbouw lijfrente

Geplaatst op 28 september 2017

Zelfstandige ondernemers zorgen vaak voor een oudedagsvoorziening in de vorm van een lijfrente. De te betalen premie vermindert niet de verschuldigde premie voor de Zorgverzekeringswet (Zvw). Ze zijn daardoor slechter af dan werknemers. Lijfrente: discriminatie ten aanzien van Zvw Wie een lijfrente aanschaft, betaalt daarvoor premie. Deze premie leidt niet..
Verder lezen

Grafiek3

Aard van werkzaamheden bepaalt sectorindeling

Geplaatst op 21 september 2017

De sector waarin uw bedrijf is ingedeeld, is bepalend voor de door u af te dragen sectorpremie. Deze is per sector nogal verschillend, waardoor het kan lonen in een andere sector ingedeeld te worden.

geld

Kom in actie bij minimaal 1 jaar lang nihilaangiften btw

Geplaatst op 21 september 2017

Heeft u minimaal één jaar lang geen btw aan de Belastingdienst afgedragen of in aftrek gebracht, dan ontvangt u binnenkort een brief. De Belastingdienst gaat er dan namelijk vanuit dat u uw onderneming bent gestopt. Is dit niet het geval, trek dan vóór 10 oktober aanstaande aan de bel.

Nederland, Delft, 3 november 2016
Luchtfoto's van het centrum van Delft met de Nieuwe ekerk, de markt het stadhuis, het NS station en de spoortunnel.
foto: Gerhard van Roon

Advieswijzer Verdien geld met innovatie in 2017

Geplaatst op 14 september 2017

Als ondernemer bent u op zoek naar mogelijkheden om de toegevoegde waarde van uw bedrijf te vergroten. U denkt na over hoe u producten, diensten en processen kunt verbeteren en vernieuwen. U speelt in op nieuwe vragen vanuit de markt. Want op die manier bent u succesvol, doen klanten graag zaken met u en laat u de concurrent achter u.

euro

Staan neveninkomsten zelfstandigenaftrek in de weg?

Geplaatst op 7 september 2017

Voor de zelfstandigenaftrek geldt als eis dat u minstens 1.225 uur én dat u minstens de helft van alle werkzame uren in uw bedrijf werkt. Neveninkomsten kunnen hiertoe niet gerekend worden en kunnen ertoe leiden dat u de aftrek mist.

Kantoor14

Advieswijzer Pensioen in eigen beheer afgeschaft: welke keuze maakt u?

Geplaatst op 31 augustus 2017

Sinds 1 juli 2017 kunt u geen pensioen meer opbouwen in uw eigen bv. Het pensioen in eigen beheer is afgeschaft. Maar wat te doen met uw bestaande pensioenvoorziening in eigen beheer? U kunt kiezen uit drie mogelijkheden, afhankelijk van uw keuze moet uw partner instemmen en heeft u een informatieplicht richting de Belastingdienst. In deze advieswijzer leest u hier meer over.

Scheiding3

Advieswijzer Echtscheiding en uw bedrijf 2017

Geplaatst op 31 augustus 2017

Wanneer u als ondernemer gaat scheiden heeft dit in de meeste gevallen ook gevolgen voor de onderneming. Of dit nu een eenmanszaak is of een bv. Een eigen bedrijf maakt een scheiding vele malen lastiger. Deze advieswijzer bevat een overzicht van enkele belangrijke zaken waarmee u als ondernemer te maken kunt krijgen bij een echtscheiding.