DGA

Duim

Advieswijzer Zakendoen met uw eigen bv in 2017

Geplaatst op 7 december 2017

Als directeur-grootaandeelhouder bent u in de unieke positie om zaken te doen met uw eigen bv. Partijen moeten dan wel zakelijk met elkaar omgaan en afspraken moeten goed zijn vastgelegd. Wie de regels in acht neemt, kan aantrekkelijk zakendoen met zijn eigen bv. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van een geldlening met de bv of het ter beschikking stellen van een bedrijfspand.

Euro16

Onbelaste bonus voor de dga

Geplaatst op 23 november 2017

Als dga bent u voor de fiscus gewoon een werknemer. Met alle bijbehorende voordelen, zoals de werkkostenregeling. Hoe kunt u daar nu van profiteren?

Contract tekenen1

Ook uitkering voor werkende partner in uw bedrijf?

Geplaatst op 23 november 2017

De rechter heeft vorig jaar beslist dat een werknemer recht kan hebben op een uitkering bij bijvoorbeeld ontslag of ziekte, als de werknemer in dienst is bij iemand waarmee deze ook een affectieve relatie heeft. Waar hangt dit dan vanaf?

gift3

Sint schenkt belastingvrije banketstaaf

Geplaatst op 23 november 2017

De Sint is weer in ons land. Wilt u ook dit jaar uw werknemers verrassen met een banketstaaf of een chocoladeletter, dan kan dat belastingvrij.

Euro11

Eindejaarstips Top 10

Geplaatst op 9 november 2017

Vóór 1 januari 2018 kunt u wellicht nog een aantal stappen zetten om het jaar 2017 slim af te sluiten. Hieronder vindt u 10 praktische tips voor onder meer de (mkb)-ondernemer, dga en werkgever.

Nederland, Delft, 3 november 2016
Luchtfoto's van het centrum van Delft met de Nieuwe ekerk, de markt het stadhuis, het NS station en de spoortunnel.
foto: Gerhard van Roon

Extra verplichting opdrachtgever door uitbreiding minimumloon

Geplaatst op 2 november 2017

Het wettelijk minimumloon dat voor werknemers geldt, gaat vanaf 1 januari 2018 ook gelden voor elke overeenkomst tegen beloning. Wat dit voor u als opdrachtgever betekent, leest u hieronder.

Transport7

Houd geldigheid Eurovergunning in de gaten!

Geplaatst op 26 oktober 2017

Transportbedrijven die zich in Nederland bezig houden met goederenvervoer over de weg, moeten over een Eurovergunning beschikken. De vergunning is vijf jaar geldig en moet dan worden verlengd.

euro3

Dga plukt zure vruchten regeerakkoord

Geplaatst op 26 oktober 2017

Het nieuwe kabinet wil het tarief in box 2 verhogen. Keert de bv een dividend aan u uit, dan betaalt u daar vanaf 2020 meer belasting over. Aan de andere kant is uw bv straks minder belasting verschuldigd over de winst. Het kabinet heeft namelijk ook een stapsgewijze tariefsverlaging van de vennootschapsbelasting aangekondigd.

Kantoor14

Btw-correctie vanaf 2018 alleen nog digitaal

Geplaatst op 26 oktober 2017

Verzorgt u zelf de btw-aangifte en heeft u een correctie hierop, oftewel een suppletie? Vanaf 1 januari 2018 kunt u een suppletie alleen nog maar digitaal doorgeven aan de Belastingdienst.

Algemeen1

Advieswijzer Verlofregelingen 2017

Geplaatst op 26 oktober 2017

Als goed werkgever dient u op de hoogte te zijn van de verlofregelingen voor uw werknemers. In deze advieswijzer wordt nader op de diverse verlofregelingen ingegaan.