automotive9

Rit naar voetbalstadion zakelijk?

Geplaatst op 12 oktober 2017

Heeft u als ondernemer een of meerdere business seats in een voetbalstadion? En neemt u daar (potentiële) klanten mee naar toe met uw auto van de zaak? Dan mag u deze kilometers als zakelijk registreren in uw rittenadministratie.

pensioen7

Oprenting oudedagsverplichting dga. Hoe werkt dat?

Geplaatst op 12 oktober 2017

Heeft u ervoor gekozen om uw pensioen in eigen beheer om te zetten in een oudedagsverplichting, dan moet deze verplichting jaarlijks met een marktrente worden opgerent. Hoe die oprenting nu precies werkt, heeft de Belastingdienst onlangs verduidelijkt.

Administratie

Extra administratie bij verlenging WW-uitkering

Geplaatst op 12 oktober 2017

Sinds kort kunnen partijen bij het afsluiten van hun cao kiezen voor een verlenging van de uitkering bij werkloosheid. Deze keuze betekent wel extra administratieve werkzaamheden voor de werkgever.

Medisch21

Langere termijn ziekteaangifte eigenrisicodragers

Geplaatst op 5 oktober 2017

De termijnen voor het doen van ziekteaangifte en herstelmeldingen aan het UWV door werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de Ziektewet, worden verruimd.

Medisch14

Medische hulpmiddelen; 6% of 21% btw?

Geplaatst op 28 september 2017

Omdat de overheid onze gezondheid niet als luxe ziet, vallen geneesmiddelen en hulpmiddelen onder het lage 6%-tarief. Wettelijk is bepaald wat hier precies onder valt.

Euro11

Samenwerken: wel of niet recht op fiscale voordelen?

Geplaatst op 28 september 2017

Als echtgenoten samen in een vof of maatschap een bedrijf uitoefenen, kunnen ze in beginsel ook allebei recht hebben op ondernemersfaciliteiten, zoals de zelfstandigenaftrek. Een dergelijke samenwerking moet dan wel 'gebruikelijk' zijn.

Grafiek3

Aard van werkzaamheden bepaalt sectorindeling

Geplaatst op 21 september 2017

De sector waarin uw bedrijf is ingedeeld, is bepalend voor de door u af te dragen sectorpremie. Deze is per sector nogal verschillend, waardoor het kan lonen in een andere sector ingedeeld te worden.

Euro13

Werknemers met schulden: voorkomen is beter dan genezen

Geplaatst op 21 september 2017

Werknemers met schulden. 62% van de werkgevers krijgt te maken met medewerkers die schulden hebben. Veel werkgevers blijken bereid te zijn werknemers met financiële problemen te ondersteunen. Dit blijkt uit een rapport van het Nibud, dat onderzoek doet naar financiële problemen op de werkvloer.

geld

Kom in actie bij minimaal 1 jaar lang nihilaangiften btw

Geplaatst op 21 september 2017

Heeft u minimaal één jaar lang geen btw aan de Belastingdienst afgedragen of in aftrek gebracht, dan ontvangt u binnenkort een brief. De Belastingdienst gaat er dan namelijk vanuit dat u uw onderneming bent gestopt. Is dit niet het geval, trek dan vóór 10 oktober aanstaande aan de bel.

juridisch

Voorkom claims: registreer gewerkte uren

Geplaatst op 21 september 2017

Het komt nogal eens voor dat een werknemer na het einde van het dienstverband nog uitbetaling van overuren of meeruren claimt en dat die claim wordt toegewezen, soms zelfs voor meerdere jaren. Het probleem blijkt vaak te zitten in de registratie van de overuren dan wel meeruren.