de-factuur-lelab

Btw op oninbare vorderingen. Wees op tijd met uw terugvraag!

Geplaatst op 30 november 2017

Sinds dit jaar is het eenvoudiger om de btw op oninbare vorderingen terug te vragen. Maar wanneer kunt u nu precies deze btw terugvragen als het duidelijk is dat uw klant de factuur niet zal betalen? U leest het hieronder.

Groente- en fruithandel 007

Wat is fiscale werkkleding?

Geplaatst op 30 november 2017

Als ondernemer mag u de kosten van werkkleding van de winst aftrekken. Ook mag u werkkleding onbelast ter beschikking stellen aan uw personeel. Maar wat is fiscaal gezien werkkleding precies?

gift3

Sint schenkt belastingvrije banketstaaf

Geplaatst op 23 november 2017

De Sint is weer in ons land. Wilt u ook dit jaar uw werknemers verrassen met een banketstaaf of een chocoladeletter, dan kan dat belastingvrij.

brexit

Brexit: fiscale gevolgen voor de import en export

Geplaatst op 16 november 2017

De Britten hebben besloten de EU te verlaten. Dit gaat ook grote gevolgen hebben voor Europa, waaronder de transportsector. Fiscale gevolgen zijn hier onderdeel van. Invoerrechten Wie goederen importeert van buiten de EU, betaalt invoerrechten. Als het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de EU behoort, geldt dit dus voortaan ook..
Verder lezen

Vlaggen1

Donkere wolk hangt boven fiscale eenheid

Geplaatst op 9 november 2017

Het kabinet heeft spoedreparatiemaatregelen aangekondigd voor de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting. Het fiscale eenheidsregime is mogelijk niet helemaal waterdicht. Of dit ook echt zo is, hangt af van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Het kabinet heeft echter nu alvast voorgesorteerd op deze uitspraak.

Transport7

Houd geldigheid Eurovergunning in de gaten!

Geplaatst op 26 oktober 2017

Transportbedrijven die zich in Nederland bezig houden met goederenvervoer over de weg, moeten over een Eurovergunning beschikken. De vergunning is vijf jaar geldig en moet dan worden verlengd.

Kantoor14

Btw-correctie vanaf 2018 alleen nog digitaal

Geplaatst op 26 oktober 2017

Verzorgt u zelf de btw-aangifte en heeft u een correctie hierop, oftewel een suppletie? Vanaf 1 januari 2018 kunt u een suppletie alleen nog maar digitaal doorgeven aan de Belastingdienst.

Belasting

Nieuw kabinet draait schijfverlenging VPB terug

Geplaatst op 19 oktober 2017

Het nieuwe kabinet zet in het regeerakkoord alvast een streep door de al definitieve schijfverlenging van de komende jaren in de vennootschapsbelasting. Daarvoor in de plaats komt een tariefsverlaging. Pikant detail is dat deze stapsgewijze verlaging pas in 2019 start, terwijl de schijfverlenging zou ingaan per 2018.

070810-N-8848W-028 
PACIFIC OCEAN (Aug. 10, 2007) - Lt. Cmdr. Angela Powell, an otolaryngologist assisted by Hospital Corpsman 3rd Class Daniel Vogel a surgical technician, performs surgery aboard the Military Sealift Command (MSC) hospital ship USNS Comfort (T-AH 20). Comfort is on a four-month humanitarian deployment to Latin America and the Caribbean providing medical treatment to patients in a dozen countries. U.S. Navy photo by Hospital Corpsman 1st Class Jean A. Wertman (RELEASED)

Vof of maatschap fiscaal interessant tussen medici en hun partner?

Geplaatst op 19 oktober 2017

Als echtgenoten of partners met elkaar een maatschap of vof aangaan, zijn zij beiden fiscaal ondernemer. Bij medici heeft één van beiden meestal geen recht op ondernemersfaciliteiten omdat een van de twee veelal niet-medische activiteiten verricht.

tractor5

Extra aftrek voor milieuvriendelijke mobiele machines

Geplaatst op 19 oktober 2017

Als u investeert in een milieuvriendelijke tractor, kunt u in aanmerking komen voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) en / of de Vamil. Wat is dat en wat levert het op?