De-factuur-LELAB

Is postadres voldoende voor aftrek btw?

Geplaatst op 1 februari 2018

Als u de btw op aangeschafte goederen en diensten wilt verrekenen, moet u over de juiste facturen beschikken. Is een factuur met alleen de vermelding van een postadres voldoende?

Privacy9

Strengere privacyregels per 25 mei 2018! Kom in actie

Geplaatst op 12 januari 2018

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet bevat de regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Wat betekent de komst van de AVG voor u?

industrie2

WBSO tijdelijk omlaag in 2018

Geplaatst op 12 januari 2018

Het voordeelpercentage van de tweede schijf van de WBSO is omlaag gegaan van 16% naar 14%. Het betreft een tijdelijke aanpassing die alleen voor 2018 geldt.

de-factuur-lelab

Btw op oninbare vorderingen. Wees op tijd met uw terugvraag!

Geplaatst op 30 november 2017

Sinds dit jaar is het eenvoudiger om de btw op oninbare vorderingen terug te vragen. Maar wanneer kunt u nu precies deze btw terugvragen als het duidelijk is dat uw klant de factuur niet zal betalen? U leest het hieronder.

Groente- en fruithandel 007

Wat is fiscale werkkleding?

Geplaatst op 30 november 2017

Als ondernemer mag u de kosten van werkkleding van de winst aftrekken. Ook mag u werkkleding onbelast ter beschikking stellen aan uw personeel. Maar wat is fiscaal gezien werkkleding precies?

gift3

Sint schenkt belastingvrije banketstaaf

Geplaatst op 23 november 2017

De Sint is weer in ons land. Wilt u ook dit jaar uw werknemers verrassen met een banketstaaf of een chocoladeletter, dan kan dat belastingvrij.

brexit

Brexit: fiscale gevolgen voor de import en export

Geplaatst op 16 november 2017

De Britten hebben besloten de EU te verlaten. Dit gaat ook grote gevolgen hebben voor Europa, waaronder de transportsector. Fiscale gevolgen zijn hier onderdeel van. Invoerrechten Wie goederen importeert van buiten de EU, betaalt invoerrechten. Als het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de EU behoort, geldt dit dus voortaan ook..
Verder lezen

Vlaggen1

Donkere wolk hangt boven fiscale eenheid

Geplaatst op 9 november 2017

Het kabinet heeft spoedreparatiemaatregelen aangekondigd voor de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting. Het fiscale eenheidsregime is mogelijk niet helemaal waterdicht. Of dit ook echt zo is, hangt af van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Het kabinet heeft echter nu alvast voorgesorteerd op deze uitspraak.

Transport7

Houd geldigheid Eurovergunning in de gaten!

Geplaatst op 26 oktober 2017

Transportbedrijven die zich in Nederland bezig houden met goederenvervoer over de weg, moeten over een Eurovergunning beschikken. De vergunning is vijf jaar geldig en moet dan worden verlengd.

Kantoor14

Btw-correctie vanaf 2018 alleen nog digitaal

Geplaatst op 26 oktober 2017

Verzorgt u zelf de btw-aangifte en heeft u een correctie hierop, oftewel een suppletie? Vanaf 1 januari 2018 kunt u een suppletie alleen nog maar digitaal doorgeven aan de Belastingdienst.