Nieuws

euro

Fiscus betaalt mee aan kosten diefstal

Geplaatst op 12 november 2019

Diefstal is in de detailhandel aan de orde van de dag en kost jaarlijks vele miljoenen. Gelukkig betaalt de fiscus hier een deel aan mee.

Euro17

Belastingvrije bonus aan personeel?

Geplaatst op 12 november 2019

Als werkgever kunt u ook dit jaar de werkkostenregeling, WKR, gebruiken om bijvoorbeeld een bonus aan uw personeel uit te keren. Die is belastingvrij als u zich aan de spelregels houdt.

Lassen

Vanaf 2020 meer WW-premie voor flexwerkers

Geplaatst op 12 november 2019

De hoogte van de WW-premie voor uw werknemers wordt vanaf 2020 afhankelijk van de vraag of er sprake is van een vast of flexibel arbeidscontract. Nu is de premie nog afhankelijk van de sector waarin de werknemer werkzaam is.

Juridisch10

Opleidingskosten in aftrek op transitievergoeding

Geplaatst op 12 november 2019

Moet u een transitievergoeding betalen bij het ontslag van een van uw werknemers? En heeft u deze werknemer in een eerder stadium opgeleid voor een andere functie binnen uw bedrijf? Dan mag u mogelijk per 1 januari 2020 de opleidingskosten die u daarbij heeft gemaakt, onder voorwaarden in aftrek brengen op de transitievergoeding.

Automotive14

Voorkomen bijtelling auto? Zware bewijslast

Geplaatst op 12 november 2019

Als uw werknemers de bijtelling voor een ter beschikking staande auto van de zaak willen voorkomen, moeten ze rekening houden met een zware bewijslast. Alleen het beheren van de autosleutels door de werkgever is in ieder geval onvoldoende.

Laptop14

eHerkenning per 2020 verplicht voor loonaangifte

Geplaatst op 12 november 2019

Ondernemers kunnen vanaf 2020 de aangifte loonheffingen alleen nog maar doen via het nieuwe portaal van de Belastingdienst. Zij zijn verplicht hiervoor eHerkenning te gebruiken. Vraag eHerkenning op tijd aan!

Vrachtwagen

Transportbedrijf moet alle gewerkte uren uitbetalen

Geplaatst op 12 november 2019

Een transportbedrijf moet alle gewerkte uren van de chauffeurs uitbetalen. De eerdere uitspraak die een rechter hierover heeft gedaan, is onlangs definitief geworden nu de transporteur de wettelijke beroepstermijn bij de Hoge Raad heeft laten verlopen. Hierdoor is de kans dat andere transportbedrijven met soortgelijke regelingen alsnog overuren moeten uitbetalen, aanzienlijk gestegen.

Euro11

Bedrag minimumloon per 2020 bekend

Geplaatst op 12 november 2019

Bedrag minimumloon per 2020 bekend

Euro16

Mag gemeente btw op onroerend goed herzien?

Geplaatst op 12 november 2019

Als u als ondernemer een goed aanschaft en dit in eerste instantie deels niet-economisch gebruikt, kan een wijziging hierin leiden tot btw-teruggave. Dit volgt uit een recent arrest van de Hoge Raad.

Sigaretten

1 april verbod rookruimte horeca

Geplaatst op 12 november 2019

Het verbod op de rookruimtes in de horeca wordt vanaf 1 april 2020 gehandhaafd. Door een uitspraak van de Hoge Raad van eind september zijn al deze rookruimtes per direct verboden. Een overtreding levert straks een boete op van 600 euro.