Nieuws

Fietsen

Aandachtspunten fiscale fietsregeling per 2020

Geplaatst op 24 februari 2020

Heeft u personeel die op de fiets naar het werk komt? Dan kunt u sinds 1 januari van dit jaar gebruik maken van de nieuwe fietsregeling. Deze regeling roept echter nog tal van vragen op. De belangrijkste worden hieronder beantwoord.

Onroerend-goed

Is uw WOZ-beschikking wel juist?

Geplaatst op 24 februari 2020

Binnenkort vallen de nieuwe WOZ-beschikkingen weer op de mat. Onroerend goed is aanzienlijk in waarde gestegen, dus is het van belang te checken of uw beschikking wel klopt.

Hand-schudden3

Vrijstelling BOR tot aanslag vaststaat

Geplaatst op 24 februari 2020

De vrijstelling voor bedrijfsvermogen in de erf- en schenkbelasting geldt totdat de aanslag definitief vaststaat. Dit heeft het gerechtshof in Amsterdam onlangs beslist.

Vinken1

Internationale handel? Verplicht btw-identificatienummer op factuur

Geplaatst op 24 februari 2020

Per 1 januari 20202 gelden er andere regels voor de btw als het gaat om grensoverschrijdende transacties binnen de EU. Reden is om het btw-stelsel in de EU-landen te harmoniseren. Zo bent u nu verplicht bij intracommunautaire leveringen het btw-identificatienummer van de afnemer op de factuur te vermelden, wilt u het nultarief toepassen.

Scheiding2

Leg partneralimentatie altijd vast

Geplaatst op 24 februari 2020

Als echtgenoten of partners uit elkaar gaan, is een afgesproken partneralimentatie in beginsel aftrekbaar bij degene die deze betaalt. Dit vereist wel dat er sprake is van een verplichting, aldus de rechtbank in Den Haag.

Kind-hand

Profiteert u ook van hersteloperatie kindgebonden budget?

Geplaatst op 24 februari 2020

De fiscus heeft in het verleden in een flink aantal gevallen te weinig kindgebonden budget uitbetaald. Dit gebeurt nu alsnog met terugwerkende kracht en levert soms een onverwacht flinke meevaller op.

Belastingdienst

Duizenden voorlopige teruggaven onterecht stopgezet

Geplaatst op 24 februari 2020

De Belastingdienst heeft de voorlopige teruggave dit jaar voor vele duizenden personen ten onrechte stopgezet. Dit meldt RTL-Nieuws. Daardoor hebben sommigen in januari tot honderden euro’s minder ontvangen.

Euro16

Meedoen met de KOR? Aanmelding uiterlijk 3 maart!

Geplaatst op 24 februari 2020

Blijft uw omzet dit jaar onder de € 20.000, dan kunt u deelnemen aan de vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR) in de btw. Als u hiervoor nog niet bent aangemeld, moet u dit alsnog doen en ervoor zorgen dat uw aanmelding uiterlijk 3 maart 2020 bij de Belastingdienst binnen is. U doet dan mee per 1 april 2020.

Euro-huis

Advieswijzer Eigen woning 2020

Geplaatst op 24 februari 2020

Voor de eigen woning gelden duidelijke, strenge fiscale regels. Een lening voor de eigen woning moet bijvoorbeeld aan aflossingseisen voldoen om voor renteaftrek in aanmerking te komen. Bovendien geldt een aftrekbeperking voor rente in de hoogste belastingschijf (46% in 2020).

Juridisch10

Adviseur Hoge Raad: KIA verdelen onder vennoten

Geplaatst op 24 februari 2020

De adviseur van de Hoge Raad, de advocaat-generaal, vindt dat bij een investering door een samenwerkingsverband van ondernemers de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) onder de deelnemers in het samenwerkingsverband moet worden verdeeld. Dit blijkt uit een recent advies.