Nieuws

Zonnepanelen1

Energiebesparing rapporteren voor 1 juli

Geplaatst op 14 juni 2019

Bedrijven die meer dan 50.000 kWh aan elektra of meer dan 25.000 m3 aan aardgas gebruiken, moeten verplicht energiebesparende maatregelen treffen. Ook moeten ze deze maatregelen voor 1 juli van dit jaar melden. Bedrijven die dit niet doen, riskeren een boete.

Vakantie

Minder vakantiegeld dit jaar. Waarom?

Geplaatst op 14 juni 2019

Werknemers houden in veel gevallen dit jaar minder van hun vakantiegeld over dan vorig jaar. De oorzaak hiervan is de arbeidskorting, die dit jaar weliswaar is verhoogd, maar ook sneller wordt afgebouwd. Met name de hogere inkomens voelen dit effect in hun portemonnee.

Juridisch8

Nieuwe Arbeidswet gaat 1 januari 2020 in

Geplaatst op 14 juni 2019

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (WAB). Dit betekent dat werkgevers per 1 januari 2020 te maken krijgen met nieuwe regels voor ontslag, flexwerk en WW-premies. Wat betekent dit voor u?

Algemeen6

Is een bv de komende jaren fiscaal voordelig?

Geplaatst op 14 juni 2019

De bv wordt vanaf 2020 vaak extra interessant, want de tarieven vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting wijzigen, plus de aftrekposten in box 1 en 2. Kan dit voor een ondernemer reden zijn om de overstap naar een bv te maken?

Bedrijfsopvolging2

Ondernemersactiviteiten moeten aantoonbaar zijn

Geplaatst op 14 juni 2019

Als ondernemer heeft u in beginsel recht op tal van ondernemersfaciliteiten, zoals de zelfstandigenaftrek. Dat u ondernemer bent, moet u wel aannemelijk kunnen maken, met name bij een geringe omzet.

Administratie1

Btw holding niet zonder meer aftrekbaar

Geplaatst op 14 juni 2019

Bij holdingmaatschappijen is de aftrek van btw afhankelijk van de vraag of zo'n maatschappij als ondernemer is aan te merken dan wel deel kan uitmaken van een fiscale eenheid. Over het algemeen kan worden gezegd dat een holding die niets anders doet dan het enkel houden van aandelen, geen ondernemer is en daarom geen recht heeft op aftrek van voorbelasting.

Nederland, Delft, 3 november 2016
Luchtfoto's van het centrum van Delft met de Nieuwe ekerk, de markt het stadhuis, het NS station en de spoortunnel.
foto: Gerhard van Roon

Wel of niet sparen in de bv?

Geplaatst op 14 juni 2019

Uw inkomen uit sparen en beleggen wordt belast in box 3. In deze box betaalt u meer belasting naarmate uw vermogen groter is. Is sparen en beleggen in de bv dan een betere oplossing?

Euro11

Subsidie praktijkleren aanvragen vanaf 2 juni

Geplaatst op 14 juni 2019

Heeft u leerlingen of studenten in dienst waarvoor u in aanmerking komt voor een subsidie praktijkleren? Vraag dan tijdig deze subsidie aan.

Zonnepanelen1

Wat is de afschrijvingstermijn van zonnepanelen?

Geplaatst op 17 mei 2019

Ondernemers en particulieren schaffen massaal zonnepanelen aan, mede vanwege de fiscale voordelen. Volgens Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch geldt voor zonnepanelen een afschrijvingstermijn van 20 jaar.

Euro11

Financieel ruggensteuntje voor de zzp’er

Geplaatst op 17 mei 2019

Als zelfstandige moet u het tijdelijk wegvallen van inkomsten zelf opvangen. Bijvoorbeeld als u minder opdrachten krijgt of door ziekte niet kunt werken. Welke mogelijke oplossingen zijn er om u in die situatie financieel te ondersteunen?