mobiel8

Let op correct gebruik sociale media door personeel!

Geplaatst op 17 augustus 2017

De afgelopen jaren is het ontslag van werknemers vanwege uitingen op social media gestegen. Met name werknemers die zich op social media negatief uitlaten over bijvoorbeeld de klanten van het bedrijf lopen risico hun baan te verliezen. Voorkom dat uw werknemers social media verkeerd gebruiken!

Portemonnee2

Nieuw aanvraagformulier G-rekening

Geplaatst op 17 augustus 2017

De Belastingdienst heeft het aanvraagformulier voor een G-rekening aangepast. Wilt u deze speciale rekening aanvragen dan dient u gebruik te maken van dit nieuwe formulier.

automotive9

Wat rijdt fiscaal het meest interessant, een youngtimer of oldtimer?

Geplaatst op 17 augustus 2017

Voor de auto van de zaak geldt de bekende bijtelling, die gekoppeld is aan de catalogusprijs in het jaar van aankoop. Voor auto's ouder dan 15 jaar geldt een bijtelling op basis van de dagwaarde. Hierbij wordt verschil gemaakt in een youngtimer en oldtimer. Waar zitten de (fiscale) verschillen?

Personeel1

Checklist voor het werken met uitzendkrachten

Geplaatst op 17 augustus 2017

De Inspectie SZW heeft een checklist 'Werken met uitzendbureaus' gemaakt. Zo kunnen bedrijven zelf beoordelen of zij op een eerlijke, gezonde en veilige manier met uitzendkrachten werken.

Onderwijs2

Wanneer zijn scholingskosten aftrekbaar?

Geplaatst op 17 augustus 2017

Als u de scholingskosten van uw werknemers vergoedt, zijn deze meestal onbelast. Maar kan de werknemer deze kosten ook aftrekken als u ze niet wilt vergoeden?

Vastgoed3

Huurt u als dienstverlener een kantoorpand?

Geplaatst op 17 augustus 2017

Zit u met uw kantoor in een gehuurd pand? Dan draait de eigenaar van een zakelijk pand voor de eigenarenheffing OZB op. U als gebruiker van een kantoor moet de gebruikersheffing voor de OZB betalen. Maar dan moet u wel over een zelfstandig kantoor beschikken in dit pand. Wanneer is daarvan sprake?

Kantoor14

Proef bouwsector met alternatief Wet DBA

Geplaatst op 10 augustus 2017

Werkgevers en werknemers in de bouwsector starten binnenkort met een proef om een eigen, alomvattende spaarregeling voor zelfstandigen (zzp’ers) op te tuigen. Bij dit alternatief voor de Wet DBA wordt ook de Zelfstandigenrekening meegenomen, een rekening waarmee zzp’ers belastingvriendelijk geld opzij kunnen zetten voor onder meer arbeidsongeschiktheid, pensioen en slechte..
Verder lezen

Medisch20

Second opinion: nieuw recht voor werknemers

Geplaatst op 10 augustus 2017

Sinds 1 juli 2017 geldt de nieuwe Arbowet. Een van de wijzigingen betreft de second opinion voor de werknemer die twijfelt aan de juistheid van het door de bedrijfsarts gegeven advies. Maar wat houdt die second opinion nu precies in? Second opinion Met de nieuwe regels krijgt iedere werknemer voortaan..
Verder lezen

Rekenmachine (1)

Aanlevering cijfers bij uw bank? Voorkom extra kosten!

Geplaatst op 8 augustus 2017

Bij de aanvraag van een nieuwe financiering dan wel bij de review van een lopende financiering (revisie) vragen banken u in de regel uw (uitgebreide) jaarcijfers aan te leveren. Waar dit voorheen een (PDF van een) papieren exemplaar betrof, zullen banken u vanaf 2017 steeds vaker vragen de cijfers aan te leveren in de vorm van een SBR kredietrapportage.

euro

Geen geld voor btw tweede kwartaal? Meld dit uiterlijk 14 augustus!

Geplaatst op 27 juli 2017

Kan uw bv de btw-afdracht over het tweede kwartaal niet betalen? Meld dit dan uiterlijk 14 augustus bij de Belastingdienst. Doet u dit niet, dan staat u één nul achter op het moment dat de Belastingdienst u aansprakelijk stelt voor de niet-betaalde btw.